ילדת בניתוח קיסרי בלידה קודמת ? רוצה ללדת הפעם VBAC ?
סיכויי ההצלחה ל VBAC (לידה נרתיקית אחרי ניתוח קיסרי) בישראל עומדים כיום על 55% בממוצע ; זאת מתוך כלל היולדות שילדו בניתוח קיסרי בעבר.
בבדיקה שערכתי בנושא תוצאות הייעוץ בשטח במהלך שבע השנים האחרונות – כמעט 90% מהנשים שהגיעו אליי לייעוץ לאחר ניתוח קיסרי אחד (או יותר) – הצליחו ללדת בלידה נרתיקית, חלקן לידה טבעית. כלומר – סיכויי הצלחה גבוהים משמעותית מהממוצע הארצי ללידה נרתיקית.
את מוזמנת אליי לפגישת ייעוץ אישית
בפגישת היעוץ אשמע את פרטי ההיסטוריה המיילדוּתית שלך, מה היה ובעיקר מה את רוצה שיהיה.
אנחה אותך איך להשיג את המסמכים הרפואיים על העבר וההווה, ומה לעשות איתם.
אלווה אותך לאורך כל הדרך עם כל המידע והקשרים שתזדקקי להם כדי להשיג בדיוק את הלידה שאת רוצה. לידה טבעית או לא – העיקר לידה נרתיקית!
כמה מילים מהקליניקה :
ככלל, הגישה של בית החולים ל-VBAC תלויה מאד בסיבה בגינה נותחת בפעם הקודמת.
האם היה ניתוח אלקטיבי בגין מצג העובר או בגין סיבה בריאותית אימהית – שאולי כבר אינה קיימת ?
האם נותחת בניתוח חירום כי הלידה לא התקדמה, כי היו ירידות בדופק העוברי, האם התינוק נולד בריא (חמסה !) ועם אפגרים תקינים, האם היה חשש ל"אגן צר מדי" (CPD בשפת הרופאים), מה היו הערכות המשקל של התינוק ומה היה משקל לידתו, ועוד ועוד.
ההכנה ללידת VBAC הינה בלתי נפרדת מהבחירה היכן ללדת
חשוב מאד לדעת מה יתאפשר לך בבית החולים בו תבחרי ללדת, שכן ב-VBAC ישנם תנאים מילדותיים שונים מאשר בלידה שאינה לאחר ניתוח קיסרי.
גישת בית החולים היא קריטית להצלחת VBAC, כך גם הסטטיסטיקה שלו ואיך בדיוק היא נאספת, האם בית החולים הזה מציג אחוזי הצלחה יפים בלידות נרתיקיות אחרי ניתוח קיסרי? ומה עוד עומד מאחורי הסטטיסטיקה ?
צרי קשר או לחילופין הציצי במדריך ה VBAC הישראלי שכתבתי ואשמח לעזור גם לך להשיג את ה-VBAC שלך,
זהר.