הובטח מתכון לעוגת השמרים, שהערב הולכת להיות מושקעת במיוחד – עוגת שושנים נוטלה חלבה אגוזים. כולכם יכולים להגיד יפה תודה לעדי הראל, או אולי בעצם לאיציק…
מצרכים:
500 גרם קמח (לבן. מי ששם פה קמח מלא דמו בראשו ואני כמובן רוחצת ממנו ומהעוגה שלו את ידיי)
חצי כוס חלב (עדיף פושר)
שקית אבקת אפייה
30 גרם שמרים טריים (גרגרים או מקוביה. אני עובדת עם גרגרים, קוביה מפחידה אותי..חח)
חבילה חמאה מומסת (200 גרם. מי שמקצץ פה אני מקצצת לו את החברות בפייס)
חלמון ביצה, קורט מלח, גביע יוגורט 3% (במקור היה שמנת חמוצה, שלא תגידו שלא חסכתי לכם 30 קלוריות…), 3 כפות סוכר (לבן, וכו', וגו'.)
מה שעושים :
מערבבים לעיסה ומתחילים ללוש, בדרך כלל הוא "לוקח" עוד קמח וזה בסדר, לשים לבצק חלק וגמיש ואז לשים עוד כמה דקות.
אישה בצירים לא מקבלת פטור מללוש, להיפך, אבל נשענת על השיש ונאנחת תוך כדי, ואז קוראת מהר למיילדת לפני שתישרף העוגה.
מאשפזים במקרר מכוסה במגבת נקייה לשעה.
מוציאים, ומכינים את העוגה עצמה – אפשר לחלק ל-3 חלקים, לרדד ולמלא ולקלוע לצמה, ואפשר ל-2 חלקים לרדד ולמלא ולחתוך לשושנים.
זה לא משנה לטעם אבל השושנים יותר מרשימות.
אז נגיד חילקנו ל-2 חלקים את הבצק, מרדדים במערוך כל חלק, ממלאים (תיכף, תיכף. וואי איציק אל תלחץ!!!) וחותכים לשמנמנים, אותם נסדר בתבנית עגולה משומנת, עם החלק החתוך כלפי מעלה.
או בשתי תבניות אינגליש קייק.
מורחים בביצה מעורבבת בחלב וקצת תמצית וניל (אמיתית בחייאת..)
אופים ב-180 מעלות צלזיוס כחצי שעה, או קצת יותר, עד שהריח מטריף את דעתו של הבית שכניו שכונתו והשאר, והעוגה שחומה וגבוהה ונראית כמו 5 קילו שמתכוננים לקפוץ עליכם.
אז תחלקו עם אנשים שאתם אוהבים 🙂